Ingredienser 
400g riven kokos 
150g smält smör 
4 st ägg
2dl strösocker 
1 tsk salt 
1 msk vaniljsocker
200g mjölkchoklad 
200g mörk-choklad 
Gör såhär: 
Smält smöret i en kastrull och låt stå och svalan en stund. 
Vispa ägg och socker samman. 
Tillsätt salt, vaniljsocker och riven kokos. Blanda allt samman med hjälp av en slickepott. Rör ner tillsist det smälta smöret och blanda med slickepott. 
Täck över bunken och ställ den i kylskåp ca 15 min. 
Du kan välja själv om du vill forma kokossmeten till toppar, bollar eller om du vill fylla små formar.
Skapa ett litet hål mitt i toppen som du sedan kan fylla med riven mjölkchoklad alternativt chokladknappar. 
Grädda kokosgrottorna mitt i ugnen 175 grader upp/ner värme. Ca 20 min eller tills kokosgrottorna har fått en fin gyllenbrun färg. 
Ta ut kokosgrottorna från ugnen, toppa med lite mer riven mjölkchoklad eller chokladknappar. 
Låt grottorna svalna helt innan formarna tas bort. 
Smält mörk-chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Doppa eller strimla sedan över kokosgrottorna med chokladen. 
Om du valt att inte använda dig av formarna är det också bra om kokosgrottorna har svalnat innan de doppas i choklad. Då får du en fastare och stabilare kokosgrotta att hålla i och arbeta med. 
Låt kokosgrottorna stå tills chokladen har fäst sig.
NU är det dags att smaka på och servera dina magiskt goda kokosgrottor! 

You may also like

Back to Top