

Kanel och kardemumma muffins
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
4 ägg
2 dl mjölk
200 g smör
4 dl strösocker
2 msk malen kanel
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och häll i mjölken, låt blandningen svalna en stund.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp i cirka 5 minuter.
Blanda mjöl, vaniljsocker, kanel, bakpulver och salt i en annan bunke.
Sikta ner de torra ingredienserna i smeten genom en sil.
Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda allt till en jämn smet med hjälp av en slickepott. Häll smeten i muffins formarna.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut muffinsen från ugnen och låt svalna helt innan du spritsar på vaniljfrostingen.
Vaniljfrosting
Ingredienser:
150 g mascarpone
150 g Philadelphia-ost
50 g smör (rumstempererat)
300 g florsocker
1 tsk vaniljpulver
1 tsk vaniljextrakt
Gör såhär:
Vispa det rumstempererade smöret till en ljus och krämig konsistens.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa samman dem till en slät frosting.
Låt stå i kylskåpet i cirka 10 minuter innan användning.
Spritsa vaniljfrostingen på kanel och kardemumma muffinsen i valfritt mönster. Låt stå i kylskåp en kort stund innan servering.