Kanel och kardemumma muffins 
Ingredienser:
4 dl vetemjöl 
4 ägg 
2 dl mjölk 
200 g smör 
4 dl strösocker 
2 msk malen kanel 
1,5 tsk bakpulver
 2 tsk vaniljsocker

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och häll i mjölken, låt blandningen svalna en stund. 
Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp i cirka 5 minuter. 
Blanda mjöl, vaniljsocker, kanel, bakpulver och salt i en annan bunke. 
Sikta ner de torra ingredienserna i smeten genom en sil. 
Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda allt till en jämn smet med hjälp av en slickepott. Häll smeten i muffins formarna. 
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. 
Ta ut muffinsen från ugnen och låt svalna helt innan du spritsar på vaniljfrostingen.
Vaniljfrosting 
Ingredienser:
 150 g mascarpone 
150 g Philadelphia-ost 
50 g smör (rumstempererat) 
300 g florsocker 
1 tsk vaniljpulver 
1 tsk vaniljextrakt

Gör såhär: 
Vispa det rumstempererade smöret till en ljus och krämig konsistens. 
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa samman dem till en slät frosting. 
Låt stå i kylskåpet i cirka 10 minuter innan användning. 
Spritsa vaniljfrostingen på kanel och kardemumma muffinsen i valfritt mönster. Låt stå i kylskåp en kort stund innan servering.

You may also like

Back to Top