Foto taget av: Judit Hultman 

Foto taget av: Judit Hultman

Espresso- chocolate cupcakes
Ingredienser: 
4 dl vetemjöl 
4 ägg 
2 dl mjölk 
200 g smör 
4 dl strösocker 
2 msk stark espresso latte 
2 msk kakao 
1 msk malen snabbkaffe pulver 
1 tesked salt 
1,5 tesked bakpulver 
2 teskedar vaniljsocker

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 175°C och förbered en muffinsplåt med muffinsformar. 
Smält smöret och blanda det med mjölken och espressolatten. Låt blandningen svalna något. 
Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp i cirka 5 minuter. 
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kakao, bakpulver och salt i en separat bunke. 
Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten. 
Tillsätt smör- och mjölkblandningen och rör försiktigt ihop allt till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
 Fyll muffinsformarna till 3/4 med smeten. 
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, eller tills de är genomgräddade och en sticka kommer ut torr. 
 Ta ut muffinsen och låt dem svalna helt innan du spritsar på chokladfrostingen.
Chokladfrosting med färskost
200 g Philadelphiaost 
300 g florsocker 
200 g mjölkchoklad 
2 dl vispgrädde

Gör såhär: 
Smält mjölkchokladen över ett vattenbad och låt den svalna helt innan användning. 
Vispa Philadelphiaost och florsocker till en krämig konsistens.
I en separat bunke, vispa grädden till en fast konsistens och blanda den sedan med Philadelphia-krämen. 
Tillsätt den smälta chokladen och rör om tills frostingen är jämn och krämig. 
Spritsa chokladfrostingen på de svalnade muffinsen i valfritt mönster. 
Låt stå i kylskåp en kort stund innan servering.

You may also like

Back to Top