

Cookies med choklad och hasselnötter
Ingredienser:
335 g smör (rumstemperatur)
440 g vetemjöl
4 st äggula
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
330 g farinsocker
1 tsk salt
150g hasselnötter
250 g mjölkchoklad
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader, upp/ner värme.
Vispa ihop smör och farinsocker. Tillsätt ägg, bikarbonat och bakpulver till en krämig massa.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg.
Rör sist ner chokladen och ca 1dl av det grovhackade hasselnötterna.
Dela degen i 25 bitar. Forma runda bollar.
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna lite lätt och strö över resterande hasselnötter och choklad.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15-20 min.
Ta ut kakorna och låt svalna en stund innan servering.